عضو هیأت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) عنوان کرد؛

مقاومت؛ پیشران اصلی پیشرفت‌های علمی ایران

۶۷ بازدید
مقاومت؛ پیشران اصلی پیشرفت‌های علمی ایران
حسین محمدی، در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری «صبح قزوین»، اظهار کرد: مقاومت، نه‌تنها عامل دفاعی بلکه محرک اصلی پیشرفت‌های علمی و فناوری ایران است. 
 
وی با اشاره به دستاوردهای اخیر ایران در حوزه‌های نانو، بیوتکنولوژی، هسته‌ای، پزشکی و هوافضا بیان کرد: تجربه تاریخی ما نشان می‌دهد که مقاومت می‌تواند به پیشرفت‌های عظیمی منجر شود.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) یادآور شد: در دوران ابتدایی انقلاب، وقتی هنوز انقلاب یک نهال بود، هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که ایران، پس از هشت سال جنگ و تحریم، در حوزه‌های علمی و فناوری به سطحی برسد که حتی در دهه‌های گذشته قابل تصور نبود.  
 
 دستاوردهای علمی در لبه‌های علم
 
محمدی بیان کرد: ایران در حوزه‌های نانو، بیوتکنولوژی، هسته‌ای، پزشکی و هوافضا به‌دنبال حرکت در لبه‌های علم است.
 
وی ادامه داد: پروژه‌های نوآورانه در شیمی و فیزیک نانو، به‌دست آوردن مواد با خواص جدید، در بیوتکنولوژی و تولید داروهای نوین و فناوری‌های ژنتیکی که در درمان بیماری‌های نادر موثر هستند، بخشی از پیشرفت ایران است.
 
وی تاکید کرد: در هسته‌ای ما اکنون غنی‌سازی ۶۰ ٪ را در دست داریم و هدف نهایی ۹۰ ٪ است؛ این امر مولفهٔ قدرتی را به‌صورت کاملاً ایرانی تولید می‌کند، در پزشکی با توسعه دستگاه‌های پزشکی پیشرفته و روش‌های جراحی کم‌تهاجمی ایران جزو برترین‌های دنیا است.
 
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در هوافضا پروژه‌های موشک و فضانوردی را داریم که در مسیر توسعه فناوری‌های دفاعی و فضایی قرار دارند.
 
محمدی افزود: هرچند این دستاوردها در دهه‌های گذشته تصور نمی‌شدند، اما امروز با ارادهٔ ملی و مقاومت، به‌دست آمده‌اند.
 
وی بیان کرد: ایران در مواجهه با تحریم‌های بین‌المللی و سعی در «خشم حماسی» توانسته است «مقاومت خود را به اثبات برساند» و «اجازه نداد که ارادهٔ ملت را بشکنند.»  
 
محمدی گفت: این مقاومت، در کنار ارادهٔ ملی، ما را در برابر زورگویان عالم قادر ساخته است؛ ما نه‌تنها در حوزه‌های دفاعی، بلکه در حوزه‌های علمی و فناوری نیز توانسته‌ایم پیشرفت کنیم.
 
 نقش قزوین در توسعهٔ علمی و فرهنگی
 
این استاد دانشگاه تأکید کرد: قزوین به‌عنوان یکی از مراکز علمی و فرهنگی ایران، در این مسیر نقش مهمی ایفا می‌کند.
 
 وی گفت: قزوین می‌تواند با ایجاد مراکز پژوهشی، دانشگاهی و صنعتی، بخشی از این اکوسیستم علمی باشد و به‌صورت مشترک با دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، پیشرفت‌های علمی و فناوری را تسهیل کند.
 
محمدی با اشاره به «تنگهٔ هرمز» و «مکمل‌سازی ۹۰ ٪ غنی‌سازی» گفت: ما در حال حاضر در مسیر رسیدن به استقلال هسته‌ای و توسعهٔ فناوری‌های دفاعی قرار داریم. این امر نه‌تنها برای امنیت ملی، بلکه برای پیشرفت علمی و اقتصادی ایران ضروری است.
 
 
وی اشاره کرد: مقاومت و اندیشهٔ مقاومت، به‌عنوان راهبردی کلیدی، در برابر سحر جریانی که سعی در شکستن ارادهٔ ملی دارند، عمل می‌کند.
 
تنگه هرمز؛ استراتژی و اراده
 
محمدی بیان کرد: در این ایام، بحث بازگشایی تنگه هرمز، به‌ویژه در زمینهٔ مذاکرات بین‌المللی، مطرح است. اما فراتر از نتیجهٔ مذاکرات، ارادهٔ ایرانی در مدیریت این تنگه تثبیت شده است.
 
وی افزود: ایران اسلامی، هر زمان که بخواهد، می‌تواند تنگه هرمز را به‌عنوان یکی از شاهراه‌های اصلی اقتصاد جهانی مدیریت کند.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه امام‌خمینی(ره) گفت: امروز، اروپایی‌ها که تا دیروز در کنار آمریکا درگیر بودند، نتوانستند در این نبرد ۴۰ روزه و دو تا سه ماهه ما به‌طور جدی ورود پیدا کنند.
 
وی تاکید کرد: دلیل این امر درک آن‌ها از ارادهٔ ایرانی است؛ ما در این مسیر، تولید مولفهٔ قدرت بر مبنای اندیشهٔ مقاومت را به‌دست آورده‌ایم.
 
مقالهٔ ظریف الممالک‌ها و چالش تحریم‌ها
 
محمدی اشاره کرد: چند وقت پیش، یکی از ظریف‌الممالک‌ها، مقاله‌ای در یک مجله آمریکایی نوشت که در آن به‌صورت ظریف به تحریم‌ها و چالش‌های پیش رو اشاره داشت.
 
وی افزود: این مقاله، نشان می‌دهد که این جریان، در اصل، قصد دارد تحریم‌ها به‌عنوان یک مانع برای پیشرفت نائل شود. اما ما با ارادهٔ مقاومت، این مانع را به‌عنوان یک فرصت برای رشد تبدیل کرده‌ایم.
 
 صبر راهبردی: کلید موفقیت
 
محمدی تأکید کرد: صبر راهبردی، همان چیزی است که امام شهید ما از ما می‌خواست. صبر راهبردی یعنی دیدن افق‌های دوردست، و در این راستا، مقاومت امروز ما به‌معنای این است که نسل‌های آینده می‌توانند طعم شیرین قدرتمندی ایران را بچشند؛ طعمی از عدالت اقتصادی و پیشرفت پایدار.
 
دو رویکرد در حوزه پیشرفت
 
محمدی دو رویکرد اصلی را در پیشرفت مطرح کرد: پیشرفت عاریه‌ای و نسیه‌ای – که بر به‌دست آوردن فناوری‌های خارجی و استفاده از آن‌ها تکیه می‌کند، پیشرفت پایدار و عزتمندانه – که بر درون‌زایی، استفاده از ظرفیت‌های داخلی و نیروی انسانی خلاق، مثل شهید شهریاری‌ها، تمرکز دارد.
 
وی گفت: در دوران جنگ ۸ ساله، ما از تکنولوژی‌های وارداتی استفاده می‌کردیم، اما این پیشرفت عاریه‌ای بود. امروز، ما با ظرفیت‌های معدنی، دانش بنیان‌ها و نیروی انسانی خلاق، می‌توانیم پیشرفت پایدار و عزتمندانه‌ای را رقم بزنیم که بر پایهٔ ارادهٔ مقاومت و صدور راهبردی باشد.
 
 محمدی، اظهار کرد: مقاومت، ارادهٔ ایرانی و صبر راهبردی، ستون‌های اصلی پیشرفت علمی، فناوری و اقتصادی ایران هستند.

انتهای خبر/2001

مطالب مرتبط