نائب‌رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین خبر داد:

افزایش ۸۵ درصدی قیمت نان در قزوین

۲۵٬۶۷۴ بازدید
افزایش ۸۵ درصدی قیمت نان در قزوین
علیرضا سبزعلی، در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین» با اشاره افزایش قیمت نان در  استان قزوین اظهار کرد: طبق مصوبه جدید، قیمت لواش تنوری ۳ هزار و ۲۵۰ تومان،  لواش مستطیلی یک هزار و ۹۰۰ تومان، سنگک ۸ هزار و ۵۰۰ تومان، لواش گرد تنوری و ماشینی ۲ هزار و ۳۵۰ تومان، بربری ۶ هزار و ۷۵۰ تومان و سنگک و بربری ریزشی هر کیلوگرم ۱۵ هزار و ۸۵۰ تومان تعیین شده است.

وی میانگین افزایش قیمت نان را ۸۰ تا ۸۵ درصد عنوان کرد و افزود: پیشنهاد اولیه اتحادیه برای برخی دستگاه‌ها بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت بود، اما در نهایت این مصوبه به نتیجه رسید.

نایب رئیس اتحادیه نانوایان قزوین با اشاره به دلایل افزایش قیمت نان بیان کرد: اولا بخشی از یارانه نان که از سال گذشته دولت به ما بدهکار بود، پرداخت نشده و کما اینکه یارانه دولتی که پیش از این پرداخت می‌شد، قطع شده است.
 
وی ادامه داد: حدود ۲۵ درصد از قیمت نان به دلیل حذف یارانه بوده است. در کنار آن، حدود ۵۰ درصد افزایش قیمت به دلیل افزایش هزینه‌های جاری، عدم افزایش نرخ طی دو سال گذشته و افزایش ۶۰ درصدی دستمزدها بوده است.
 
سبزعلی یادآور شد: با این حال، قیمت فعلی هنوز با قیمت واقعی نان فاصله دارد، اما بخشی از هزینه‌های نانوایان را جبران می‌کند.


افزایش ۴۰ تا ۴۵ درصدی برای نان‌های آزادپز

سبزعلی همچنین اشاره کرد: برای نان‌های آزادپز غیر یارانه‌ای افزایش قیمتی حدود ۴۰ تا ۴۵ درصدی اعمال خواهد شد.
 
 وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود که قیمت بربری و سنگک آزادپز به حدود ۲۵ هزار تومان برسد، البته منتظر تعیین قیمت نهایی این نان‌ها از سوی استانداری هستیم.

روند تصویب افزایش قیمت‌ها

وی در مورد روند تصویب این افزایش قیمت‌ها توضیح داد: این افزایش قیمت‌ها ابتدا در کارگروه استان قزوین بررسی و قیمت‌ها آنالیز شده است. سپس مصوبه به وزارت کشور در تهران ارسال و پس از تایید، قیمت‌ها در کارت‌خوان‌های نانوایان (نانینو) اصلاح شده است.

نانوایان موظف به رعایت وزن، کیفیت و ساعت کار هستند

علیرضا سبزعلی، نائب‌رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین، با اشاره بر روند اطلاع‌رسانی افزایش قیمت نان بیان کرد: ما در اتحادیه نانوایان حدود دو هفته است که پیگیر افزایش قیمت‌ها از تهران بودیم، تا امروز هنوز مشخص نبود چه زمانی این نرخ‌ها در کارت‌خوان نانینو اصلاح می‌شود.

وی ادامه داد: این افزایش قیمت عملا از امروز کلید خورده که اگر از قبل زمان دقیق اصلاح نرخ‌ها مشخص بود، قطعاً اطلاع‌رسانی زودتر انجام می‌شد، اما چون قیمت نهایی نشده بود، برای جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده اعلام عمومی صورت نگرفت.

وی افزود: اگرچه نانوایان تا حدودی از قیمت‌های جدید مطلع بودند، چون نرخ‌ها در اتحادیه و در سطح استان بررسی شده بود، اما چون هنوز نهایی نشده بود، اعلام رسمی تا زمان قطعی‌شدن قیمت‌ها به تعویق افتاد.

سبزعلی ادامه داد: ما طی پیام‌هایی به نانوایان سفارش اکید کرده‌ایم که وزن نان، قیمت، کیفیت و ساعت کار را به‌طور کامل رعایت کنند. 
 
وی افزود: اگرچه ممکن است مردم نسبت به افزایش قیمت نان معترض باشند، اما چاره‌ای جز اصلاح قیمت نبود؛ چراکه نان دو سال قیمت‌گذاری جدید نداشته و در این مدت هزینه‌ها به‌شدت افزایش یافته بود.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته قیمت نان متناسب با هزینه‌های واقعی بالا نرفته بود و بخشی از این فاصله نیز با یارانه دولتی جبران می‌شد. اما اکنون آن یارانه عملاً حذف شده است. 

یارانه دولت برای حمایت از نانوایان، قطع شده است

سبزعلی بیان کرد: از تیرماه سال گذشته تا امروز، تقریباً یارانه‌ای پرداخت نشده و در جنگ ۱۲ روزه فقط یک ماه پرداخت صورت گرفت که دوباره متوقف شد. در حال حاضر حدود ۱۰ ماه از دولت طلب داریم.

نائب‌رئیس اتحادیه نانوایان استان قزوین تصریح کرد: در واقع این افزایش ۸۵ درصدی، به معنای افزایش کامل هزینه نان برای مردم نیست، چون بخشی از آن مربوط به حذف یارانه‌ای است که پیش‌تر دولت پرداخت می‌کرد.

وی افزود: اگر این بخش را جدا کنیم، افزایش واقعی برای مردم حدود ۴۰ درصد برآورد می‌شود. یعنی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از قیمت نان، سهم یارانه‌ای بود که حالا دیگر دولت پرداخت نمی‌کند و نانوایان ناچارند این هزینه را از محل فروش به مردم جبران کنند.

نائب‌رئیس اتحادیه نانوایان قزوین تأکید کرد: ما با تمام توان پیگیر هستیم تا کمترین مشکل برای مردم ایجاد شود، از همکاران نانوا انتظار داریم که به وزن نان، کیفیت، مشتری‌مداری و ساعت کاری توجه ویژه داشته باشند تا موجب نارضایتی شهروندان نشوند.
 
سبزعلی در پایان گفت: شهروندان عزیز می‌توانند در صورت بروز هرگونه مشکل و تخلف با اتحادیه نانوایان قزوین با شماره ۳۳۴۹۰۰۰۰ تماس بگیرند یا حضوری مراجعه کنند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.
 
انتهای خبر/۲۰۰۱
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

مطالب مرتبط