به گزارش شاخص خبر؛ محمد پیله فروش در این باره اظهارداشت: برداشت پسته از سطح هفت هزار و ۵۷۴ هکتار از باغات بارور استان آغاز شده و پیش بینی می شود از باغات بارور استان در سال جاری بیش از شش هزار تن محصول پسته برداشت شود.
وی افزود: مجموع باغات پسته استان بیش از ۱۰ هزار و ۴۶۰ هکتار است که از این میزان ۷ هزار و ۵۷۴ هکتار بارور و ۲۸۸۶ هکتار غیر بارور هستند.
پیله فروش تصریح کرد: میانگین عملکرد این محصول یک هزارو ۱۵۰ کیلوگرم پسته خشک در هر هکتار برآورد می شود.
این مدیر یادآورشد: مهمترین مناطق کشت پسته در استان در شهرستان بویین زهرا و قزوین قرار دارد.
پیله فروش اظهارداشت: محصول پسته قزوین به واسطه وجود سبزینه و مقدار کلرفیل دارای رنگ و طعم منحصر به فردی است که در زمینه تهیه شیرینی جایگاه ویژهای از نظر صادرات دارد.
وی گفت: پسته قزوین در زمینه صادرات و فرآوردههای مواد غذایی شامل خشکبار، آجیل، صنعت شیرینی، مربا استفاده میشود که کیفت ارقام بومی قزوین به علت رنگ سبز عالی، دانسیته بالا و چربی مناسب بسیار مطلوب در صنایع غذایی است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین تصریح کرد: در حال حاضر هفت ترمینال فرآوری بهداشتی پسته در استان فعال شده و از سال ۹۸ طرح سرشاخه کاری و تغییر ارقام مناسب به صورت آزمایشی در ایستگاه تحقیقات پسته یزبر در حال اجراست و در صورت موفقیت در بین باغات پسته استان ترویج خواهد شد.
انتهای پیام/1900