تاریخ : 23 آبان 3 03:33
3
عضو شورای فنی هنرهای رزمی توکی‌ما ایران:

هنر رزمی اصیل ایرانی در مسیر رشد و پیشرفت

  • کد خبر : 225824
  • 19 آبان 3 12:54
هنر رزمی اصیل ایرانی در مسیر رشد و پیشرفت
عضو شورای فنی هنرهای رزمی توکی‌ما ایران گفت: هنر رزمی ایرانی توکی‌ما با سرعتی فزاینده مسیر رشد و تعالی را طی نموده و به یاری خدا فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی از طریق ورزش به جامعه جهانی صادر خواهد شد.
مهدی روحی‌زهرایی در گفتگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «شاخص خبر»، در خصوص ورزش رزمی «توکی‌ما» اظهار کرد: توکی‌ما یک ورزش و هنر ۱۰۰ درصد ایرانی و مبتنی بر فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی است، این ورزش بر پایه وحدت و همبستگی ایجاد شده و جزو هنرهای اصیلی است که با فرهنگ و ذائقه ایرانی کاملاً هم‌خوانی دارد.

وی افزود: بنیان‌گذار این ورزش بنيانگذار استاد سيد فرهاد حسينی است، هرچند ریشه این ورزش ما به هنرهای رزمی تاریخ و سنتی ما گره خود و قدمت آن به اندازه تاریخ ایران باستان است، اما سبک جدید آن از ۱۳۷۳ در ایران کلید خورده و به سایر کشورهای جهان صادر شده است.
 
عضو شورای فنی هنرهای رزمی توکی‌ما ایران بیان کرد: تاکنون سه مرحله مسابقات جهانی توکی‌ما برگزار شده است که اولین آن در سال ۲۰۱۸ در کشور ترکیه بود که با حضور ۱۴ کشور برگزار شد و در آن مسابقات ایران به مقام قهرمانی رسید.
 
وی افزود: همچنین در سال ۲۰۱۹ مسابقات جهانی به میزبانی ایران با حضور بی‌سابقه ۱۳۰ ورزشکار خارجی از ۱۴ کشور جهان در کرج برگزار شد.
 
روحی‌زهرایی خاطرنشان کرد: سومین دوره مسابقات جهانی توکی‌ما در سال ۲۰۲۳ در گرجستان با حضور ورزشکارانی از ۲۵ کشور جهان برگزارشد که در آن تیم ایران به مقام نخست و تیم‌های گرجستان و بلاروس به ترتیب به مقام دوم و سوم دست یافتند.
 
وی ادامه داد: تاکنون ۳۳ دوره قهرمانی کشور و دو تورنمنت بین‌المللی در کارنامه درخشان ورزش ایرانی توکی‌ما وجود دارد.
 
عضو شورای فنی هنرهای رزمی توکی‌ما ایران اظهار کرد: در حال حاضر ۲۲۰هزار ورزشکار ایرانی در هنرهای رزمی پهلوانی توکی‌ما فعالیت دارند، در استان قزوین نیز بیش از ۱۵۰ ورزشکار در بخش آقایان و بانوان هنرآموز این ورزش اصیل هستند.
 
وی با اشاره به برگزاری مسابقات انتخابی تیم ملی توکی‌ما بیان کرد: مسابقات انتخابی تیم ملی توکی‌ما کشور در بخش بانوان و آقایان در مهرماه سال جاری به مدت سه روز در دماوند برگزار شد، این ورزشکاران برای حضور در مسابقات آسیایی انتخاب شدند.
 
روحی‌زهرایی سطح این دوره از مسابقات را خوب ارزیابی کرد و افزود: هنر رزمی ایرانی توکی‌ما با سرعتی فزاینده مسیر رشد و تعالی را طی نموده و به یاری خدا فرهنگ اصیل اسلامی ایرانی از طریق ورزش به جامعه جهانی صادر خواهد شد.
 
 این ورزشکار قزوینی در پایان گفت: پیوند جامعه سلامت و جامعه ورزشی می‌تواند ضامن سلامتی، پویایی و نشاط در سطح جامعه باشد و این سلامتی مقدمه‌ای برای علمی‌سازی ورزش در جامعه خواهد بود. 

توکی‌ما ورزشی ۱۰۰ درصد ایرانی
 
گفتنی است؛ «توکی‌ما» رشته ورزشی مستقل و دارای شخصيت حقوقی با ساختاری منظم است كه كليه عمليات خود را منطبق با موارد مندرج بر اساسنامه مدون شده برابر با مقررات داخلی، بين‌المللی و هماهنگ با قوانین وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران، اجرا خواهد کرد.
 
این ورزش مناسب كليه رده‌های سنی است، هنرهای رزمی پهلوانی توكی‌ما از نظر تکنیک و تاكتيک‌های فنی در سطح بسيار بالايی قرار دارد و گستردگی تكنيكی آن باعث شده كه تمامی استعدادها را در خود بپذيرد.
 
سبک‌های زیرمجموعه توکی‌ما هر کدام دارای سطح وسیعی از فنون رزمی است که شامل سبک زوران «رزم پهلوانی»، سبک تو او، سبک توما، ميدان نوادر، سبک سنتی قاوقاوان، سبک سنتی قلان، سبک فنون رهايی «دفاع شخصی»، سبک حركات انعطافی توکی‌ما و سبک سلاح‌های سرد ايرانی و خارجی با فنون ايرانی است.

در هنرهای رزمی پهلوانی توکی‌ما هنرجو می‌تواند با استفاده از روش‌های متفاوت در تمرینات منحصر به فرد و متناسب با استعداد خود در حداقل زمانی به توانايی‌های قابل توجهی دست يابد.

گستردگی سطح علمی از لحاظ فنی کمی و کیفی، بالا بردن توانايی‌های روحی، فيزيكی، تمركز فكر، قدرت بدنی، بدنسازی پولادين، سرعت عمل، انعطاف‌پذيری عضلات بدن، تناسب عالی، اخلاق‌مداری، ولایت‌مداری از ويژگی‌های بارز این رشته ورزشی است.

فلسفه هنرهای رزمی پهلوانی «توکی‌ما» با هر گونه تبعيض و ايجاد دو گانگی مخالف است، در این ورزش، پیروی از رهبر و مربی، اخلاق‌مداری، صداقت، پاكی، شجاعت، گذشت، وحدت، همبستگی و احترام به استادان پيش‌كسوت جایگاه ویژه‌ای دارد و در اوج قدرت انسانیت را به جای كينه و نفرت توصیه می‌کند.

ورزش توکی‌ما با ايجاد هماهنگی بين عصب و عضله موجب بالا رفتن تمركز فكری تسلط بر هيجانات فكری، روحی و نفس‌ می‌شود.

ساختار درجه‌بندی در توکی‌ما طوری طراحی شده است كه با استانداردهای جهانی كاملا مطابقت دارد، از مبتدی تا مشكی دان ۱۰ به صورت كمربندهای رنگی هفت‌گانه است كه هر كدام از مراحل رتبه‌بندی تكنيكی مخصوص خود را دارد و هنرجو به وسيله آموزش و با موفقيت در آزمون‌های مراحل مختلف را می‌گذراند.
 
انتهای خبر/۲۰۰۱
 
لینک کوتاه : https://shakheskhabar.ir/225824

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.