تاریخ : 28 اسفند 3 23:01
3
کارشناس مذهبی عنوان کرد:

حضور مؤثر جوانان در جامعه

  • کد خبر : 225971
  • 22 بهمن 3 00:11
حضور مؤثر جوانان در جامعه
کارشناس مذهبی گفت: از میان اقشار مختلف مردم جوانان نقش تعیین کننده و اثرگذاری در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس داشتند و همچنین آنها با بهره گیری از آموزه های دین مبین اسلام و تحت لوای تدابیر رهبری عالیقدر به این مهم دست یافتند.

به گزارش شاخص خبر، 11 شعبان مصادف با 22 بهمن‌ماه، ولادت حضرت علی‌اکبر (ع) و روز جوان است.

حجت الاسلام و المسلمین علی‌اصغر خلج در گفتگو با شاخص خبر اظهار کرد: جوانی، بهار زندگانی و ارزشمندترین هدیه‌ای است که دست روزگار تنها یک بار فرصت بهره گیری از آن را به آدمی می بخشد. ابتدا اجازه بفرمایید میلاد زیباترین گل باغ حسین (ع) و روز جوان را تبریک عرض کنم. روز ولادت حضرت علی اکبر تحت عنوان روز جوان نام‌گذاری شده است به علت قمری بودن تاریخ تولد حضرت علی اکبر، روز جوان تاریخ هجری شمسی ثابتی ندارد و هر سال این روز در تقویم شمسی ما در حال گردش است امسال این روز مقارن با ۲۲ بهمن و مصادف با روز پیروزی انقلاب اسلامی تجلی ملت ایران بر طاغوت و ظلمات و روز میمون و مبارکی است.

وی افزود: حضرت علی اکبر (ع) فرزند بزرگ امام حسین در 11 شعبان سال 33 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود. مادر بزرگوار وی لیلا دختر ابی مره است. حضرت علی اکبر اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود گفته شده که وی در آن زمان حدودا 25 ساله بود. شجاعت و دلاوری حضرت علی اکبر و رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی او، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد.

کارشناس مذهبی عنوان کرد: جوانی، آغاز شکفتن است. جوانی، میلاد دوباره انسان است. انسان در جوانی، بار تکلیف الهی را به تازگی بر دوش گرفته است. خداوند، بسیاری از نعمت هایش را در جوانی به انسان ارزانی می‌دارد.جوانی، موهبتی از جانب خداوند است. جوانی، ثروتی است که انسان باید آن را جز دربهای بهشت، خرج نکند. پس خوشا به حال آنان که جوانی را قدر می‌دانند و این گوهر گرانبها را در راه سعادت خویش، به کار می‌گیرند. نسل جوان همیشه به دنبال الگوی مناسب خود بوده و برای یافتن آن، دو شعار گفتار و عمل را پیش رو قرار داده و به دنبال الگویی است که به گفته های خودش جامه عمل بپوشاند. اگر نسل جوان بین گفتار و کردار الگوی خود تضاد و تعارض ببیند نمی تواند به او اعتماد کرده و از اندیشه های او پیروی کند.

این کارشناس بیان کرد: همچنان که راز استقبال و روی آوردن جوانان به امام خمینی (ره) را باید در اهل عمل بودن ایشان جست و جو کرد؛ ‌چرا که جوانان می دیدند که امام (ره) تنها سخن نمی گوید بلکه قبل از سخن گفتن خود به آن عمل می کند.
فرهنگ اسلام، جوان را در جایگاهی ارزشمند و بلند قرار داده و تعابیر والایی را در شأن او آورده است. دین اسلام، جوان را به ملکوت نزدیکتر از دیگران می داند و معتقد به تکریم و بزرگداشت اوست.

خلج درباره جوانان جامعه گفت: از میان اقشار مختلف مردم جوانان نقش تعیین کننده و اثرگذاری در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس داشتند و همچنین آنها با بهره گیری از آموزه های دین مبین اسلام و تحت لوای تدابیر رهبری عالیقدر به این مهم دست یافتند. تمایز انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلاب های جهان از جمله انقلاب روسیه و فرانسه ایدیولوژی و مکتب اسلامی و حضور رهبری دینی در راس انقلاب بود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از عواملی که نقش ویژه‌ای در پیروزی انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن 57 داشت حضور پرشور و گسترده جوانان این مرز و بوم از شرق تا غرب از شمال تا جنوب کشور بود، جوانانی که با تمام وجود به میدان آمدند تا امروز ما اندیشه آنها را در پیشرفت‌های علمی و پزشکی، نظامی و فضایی، سیاسی و ورزشی، اقتصادی و هنری به وضوح لمس کنیم.باید اذعان داشت جوانان در هر جامعه‌ای به دلیل برخورداری از استعدادهای فراوان می‌توانند نقش تعیین کننده‌ای در آن جامعه داشته باشند چرا که سرمایه‌های اصلی جوامع محسوب می‌شوند لذا می‌توانند موجبات رشد و پیشرفت را در عرصه‌های مختلف فراهم کنند. در کشور ما نیز جوانان سهم عمده‌ی تحولات را از انقلاب تا دفاع مقدس، در میدان‌های جهاد عملی یا علمی به عهده داشته‌اند. اصولا جوانان روحیه‌ای تحول‌طلب دارند و وجود تبعیضات و بی عدالتی‌ها و خودباختگی‌ها در رژیم طاغوت سبب ورود خیل عظیمی از آنها به معرکه انقلاب شد تا بلکه بتوانند سبب تحول جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنند، شوند.

کارشناس مذهبی ادامه داد: باید تاکید کرد که جوانان نقش تعیین کننده و اثرگذاری در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند و این مهم به دلیل ایدئولوژی خاص و متمایز انقلاب اسلامی، مکتب اسلامی آن و حضور رهبری دینی در راس آن بود. در حالیکه جوانان سرمایه‌های اصلی هر کشوری محسوب می‌شوند رژیم پهلوی اهمیتی برای جوانان و توانمندی‌ها و توانایی‌های آنها به وِیژه در عرصه‌های علمی و فرهنگی و سیاسی قائل نبود بلکه دغدغه اصلی آنها، حاكم ساختن فرهنگ غربی در كشور و گرایش به غرب تحت لوای رسیدن به تمدن و پیشرفت بود.

این کارشناس افزود: امروز هم بعد از 46سال همچنان شاهد بالندگی جوانان در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، پزشکی و حتی تسلیحات نظامی و موشک و ماهواره هستیم بالندگی‌هایی که خود محصول خودباوری‌های تزریق شده از انقلاب مردمی ایران به جوانان این مرز و بوم بوده و است.

 

انتهای خبر/3000

لینک کوتاه : https://shakheskhabar.ir/225971

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.