مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین گفت: ۴۵ درصد مصرف برق قزوین مربوط به صنعت، ۲۳ درصد مصرف برق در حوزه کشاورزی است که در مجموع ۷۰ درصد مصرف برق در حوزه تولید خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح قزوین»، نشست خبری شورای روابطعمومی اطلاعرسانی صنعت آب و برق قزوین صبح امروز در سالن اجتماعات سازمان آب و فاضلاب استان قزوین برگزار شد.
این نشست با حضور داراب بیرنوندی مدیرعامل شرکت آبفای استان، منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان، ابوالفضل موتابها مدیرعامل نیروگاه برق شهید رجایی، یوسف اینانلو مدیرعامل شرکت توزیع برق قزوین، معصومی معاون برق منطقه ای زنجان برگزار شد.
۷۰ درصد برق استان در حوزه تولید مصرف میشود
یوسف اینانلو در این نشست اظهار کرد: ما در استان ۷۰۰ هزار مشترک داریم که سالانه ۱۵ هزار مشترک به شبکه اضافه میشود.
وی افزود: ما در استان ۱۳ هزار و ۵۰۰ شبکهای به طول ۱۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر داریم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین بیان کرد: در زمان پیک بار مصرف در سال گذشته میزان مصرف ۸۷۷ مگاوات بوده است، هماکنون تمام روستاهای استان برقدار هستند و هیچ روستای بالای پنج خانوار در استان نداریم که بیبرق باشد.
وی با اشاره به ترکیب نسبتی مصرف برق در بین مشترکین اظهار کرد: ۴۵ درصد مصرف برق قزوین مربوط به صنعت، ۲۳ درصد مصرف برق در حوزه کشاورزی است که در مجموع ۷۰ درصد مصرف برق در حوزه تولید خواهد بود.
وی ادامه داد: ۲۰ درصد مصرف برق استان در حوزه خانگی است و مابقی در روشنایی عمومی، ادارات و اصناف تجاری مصرف میشود.
اینانلو با بیان اینکه در شرکت توزیع برق استان قزوین یک هزار نفر به طور مستقیم کار میکنند، تاکید کرد: ما برنامه چند سالهای تحت عنوان برنامه ۱۴۰۷ در نظر گرفتهایم که براساس آن سیاستهای کلی خود را تا سال ۱۴۰۷ اجرایی کنیم.
وی افزود: طبق این برنامهریزی در نظر داریم تا سال ۱۴۰۷ دست کم یکهزار و ۴۰۷ روز بدون حادثه برای پرسنل داشته باشیم.
شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین بیان کرد: فعالیت در شرکت توزیع برق دارای ریسک خطر بالایی است، آمار حوادث در این شرکت بالاست طبق این برنامهریزی تلاش داریم کمترین خطر و حادثه را برای پرسنل داشته باشد.
وی یادآور شد: طبق این برنامهریزی باید مدت زمان خاموشی ناشی از شبکه توزیع در سال به ۱۴۰ دقیقه برسد، البته خاموشی ناشی از ناترازی برق در این برنامه نمیگنجد.
اینانلو بیان کرد: طبق برنامه ۱۴۰۷ در نظر داریم در راستای کاهش هزینه، افزایش سرعت، صرفهجویی در زمان و کاهش فساد اداری ۱۰۰ درصد خدمات به صورت غیرحضوری انجام شود.
تعویض ۴ هزار کیلومتر شبکه مسی با کابل خود نگهدار
وی ادامه داد: در این برنامه همچنین باید تلفات انرژی کمتر از ۷ درصد برسد که خوشبختانه تا به این روز هم به این مهم دست پیدا کردهایم و میزان تلفات ما به ۶ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین اظهار کرد: به منظور کاهش تلفات و افزایش ضریب امنیت و کاهش ناهنجاری شبکه سیمی از چندسال گذشته تاکنون ۴ هزار کیلومتر شبکه سیم مسی را با کابل خودنگهدار تعویض کردیم و تا سه ماه آینده به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به موضوع ناترازی انرژی اظهار کرد: موضوع ناترازی انرژی مسئلهای ملی است و در ازای کم شدن تولید برق و افزایش مصرف طی چند سال گذشته اتفاق افتاده است، وزارت نیرو برای رفع این ناترازی ۱۴ برنامه تعیین کرده است.
اینانلو تاکید کرد: یکی از این برنامهها مدیریت مصرف است که در این حوزه ۳۶ برنامه به منظور کاهش مصرف در حوزه اصناف و مجتمعهای اداری، کاهش مصرف در نمای ساختمانی و... در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در همین راستا باید دستگاههای اداری، مشترکین خانگی و اصناف باید پیوستن به پویش ۲۵ درجه در مدیریت مصرف برق و آب و عبور از پیک مصرف همکاری داشته باشند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین بیان کرد: شهرک انرژی ظرفیت خوبی برای استان است، در این راستا ۲۰ واحد زمین برای سه مگاوات انرژی تخصیص داده شده تا کمک شایانی به تامین برق در استان کند.
اینانلو در پایان گفت: به منظور بهینهسازی معابر روشنایی با نصب ۶۰ هزار دستگاه با اعتباری بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تاکنون سرمایهگذار آن مشخص شده و در محله اهلیتسنجی هستیم.
امسال ۱۷ دوره عملیات تعمیراتی در نیروگاه را انجام دادیم
ابوالفضل موتابها در این نشست اظهارکرد: تعمیرات دورهای از ۲۱ مهر ماه در نیروگاه آغاز شده که تا پایان اردیبهشتماه ۹۹ درصد آن به اتمام خواهد رسید.
وی افزود: تاکنون یک هزار و ۵۰۰ روز برنامه تعمیراتی داشتیم که تا پایان اردیبهشتماه هفدهمین برنامه تعمیراتی صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین با اشاره به موضوع کمبود برق گفت: بخشی از کمبود انرژی ناشی از افزایش دمای هوا، مصرف بالا و بخشی مربوط به این است که نیروگاه یکهزار مگاواتی بوشهر وارد مدار نشده و به دلیل کاهش بارشها بسیاری از نیروگاههای برقابی در سدها هم نتوانستند برق تولید کنند.
وی ادامه داد: اگر در گذشته حدود ۶ هزار مگاوات برق در نیروگاههای برقابی تولید میشد این میزان در حال حاضر به ۲ هزار مگاوات رسیده و کمبود داریم.
موتابها اظهار کرد: در فصل زمستان سال گذشته با وجود موضوع ناترازی ما ۲/۷ درصد افزایش تولید در نیروگاه داشتیم.
وی در پایان گفت: خوشبختانه با تلاش متعهدانه نیروهای کارشناس، متخصص و فنی نیروگاه با عملکردهای موثر در ارزیابی سالانه نیروگاههای کشور برای هفتمین سال توانستیم رتبه نخست را کسب کنیم که موفقیت ارزشمندی است.
گفتنی است، در این نشست مدیران صنعت آب و برق استان در آستانه فرارسیدن هفته مدیریت مصرف گزارشی از عملکرد و طرحهای در دست اجرای خود را تشریح کردند.